Of u nu met een groep vrienden bij ons verblijft, met een vereniging of als begeleider van een school, het laatste waar u waarschijnlijk aan denkt is de natuur en het milieu. Begrijpelijk, maar zonder dat u het zult merken, draagt u tijdens uw verblijf tóch een steentje bij. Dit komt doordat wij diverse duurzame maatregelen hebben genomen met een groots effect, zónder dat u daar hinder van ondervindt. Daarom sluiten wij ons aan bij Green Key.

Alle toiletten in de "blije" alpaca worden gespoeld met regenwater.

De  elektriciteit die we van het net afnemen, bestaat voor 100% uit groene Belgische stroom. We hebben inmiddels de meeste lampen in het verblijf voorzien van LED lampen, vanwege het veel lagere stroomverbruik daarvan. We hebben dit jaar ook zonnepanelen laten plaatsen zodat we zeker ons steentje bijdragen om het electriciteitsverbruik te beperken.

We hebben verschillende waterbesparende maatregelen genomen, zoals de aanschaf van nieuwe, zuinige douchekoppen en het plaatsen van regulatoren op de kraanuitlopen. Allemaal maatregelen die niet ten koste gaan van het comfort van onze gasten, we krijgen zelfs regelmatig complimenten over de heerlijke douches! 
Maar ze komen wel ten goede aan het milieu door een verminderd verbruik van water.
 
We scheiden alle afval (dwz dat we zowel papier en karton, pmd, restafval, ijzer, glas, friuurolie en voedsel apart verzamelen) en voeren dit gescheiden af. En stimuleren ook de jongeren om dit correct te doen, op al onze afvalbakken hangt er educatieve informatie wat er gemaakt wordt van pmd, papier en karton, glas en restafval, frituurolie en ijzer zodat onze gasten ook wel even stilstaan bij wat er allemaal kan gerecycleerd worden en waarvoor.
 
Omdat we voedselverspilling willen tegen gaan bieden we onze gasten de korte keten aan, ze kunnen bij de lokale boeren perfect hun groeten, fruit, melk,kaas, honing, eieren, vlees en aardappelen krijgen, zodat zij dagelijks zien wat over is en wat niet, waardoor zij hun inkopen kunnen aanpassen aan hun verbruik en dus veel minder verspillen.
We geven onze gasten ook een tool mee waarmee ze kunnen uitrekenen hoeveel ze nodig hebben voor hun groep (www.kokenopkamp.be )
 
Verder gebruiken we waar mogelijk biologische producten, niet alleen voedingsmiddelen, maar ook voor schoonmaak
 
Voor onze groepen promoten we graag de fiets en openbaar vervoer of zoveel mogelijk carpoolen.