Urbanus en Tollembeek. Ze horen bij elkaar als peper en zout. Urbanus heeft ook een band met Lokeren. Willy Linthout, de bedenker en tekenaar van de Urbanusstrip, is namelijk een rasechte Lokeraar. Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de stripreeks keert Willy terug naar zijn roots. In album 133 'Lokerse paardenworsten', laat hij Urbanus fietsen langs het fietsroutenetwerk Waasland. Langs de mooiste plekjes in Daknam, Eksaarde en Lokeren.

 

Lokeren is een stad in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De stad, gelegen aan de rivier de Durme en de autoweg E17.

 

Lokeren beschikt over een ruime en gevarieerde economische en sociaal-culturele infrastructuur: industrieparken, een cultureel centrum, sportaccommodaties, kunstgalerijen en een museum, een waaier van kleine en grootwinkelbedrijven.

 

Jaarlijkse evenementen als de Lokerse Feesten met de Fonnefeesten, de Kovekensstoet, de tentoonstellingen van eigentijdse sculpturen in het Park Ter Beuken, een erkend streekgerecht (Lokerse paardenworsten) en Eerste-klassevoetbalclub Sporting Lokeren dragen bij tot de promotie van Lokeren buiten de eigen regio.

 

 Lokeren heeft ook een eigen dialect, nl. het Lokers.

 

De 3 Hazen werden in 2012 toegevoegd aan de unieke look van de Grote Markt van Lokeren. Ze verwijzen naar het industriële verleden van de stad.